Суббота, 18.05.2024, 13:33
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Категории раздела
Архітектура [235]
Астрономія, авіація, космонавтика [257]
Аудит [344]
Банківська справа [462]
БЖД [955]
Біографії, автобіографії, особистості [497]
Біологія [548]
Бухгалтерській облік [548]
Військова кафедра [371]
Географія [210]
Геологія [676]
Гроші і кредит [455]
Державне регулювання [154]
Дисертації та автореферати [0]
Діловодство [434]
Екологія [1309]
Економіка підприємств [733]
Економічна теорія, Політекономіка [762]
Економічні теми [1190]
Журналістика [185]
Іноземні мови [0]
Інформатика, програмування [0]
Інше [1350]
Історія [142]
Історія всесвітня [1014]
Історія економічна [278]
Історія України [56]
Краєзнавство [438]
Кулінарія [40]
Культура [2275]
Література [1585]
Література українська [0]
Логіка [187]
Макроекономіка [747]
Маркетинг [404]
Математика [0]
Медицина та здоров'я [992]
Менеджмент [695]
Міжнародна економіка [306]
Мікроекономіка [883]
Мовознавство [0]
Музика [0]
Наукознавство [103]
Педагогіка [145]
Підприємництво [0]
Політологія [299]
Право [990]
Психологія [381]
Реклама [90]
Релігієзнавство [0]
Риторика [124]
Розміщення продуктивних сил [287]
Образотворче мистецтво [0]
Сільське господарство [0]
Соціологія [1151]
Статистика [0]
Страхування [0]
Сценарії виховних заходів, свят, уроків [0]
Теорія держави та права [606]
Технічні науки [358]
Технологія виробництва [1045]
Логістика, товарознавство [660]
Туризм [387]
Українознавство [164]
Фізика [332]
Фізична культура [461]
Філософія [913]
Фінанси [1453]
Хімія [515]
Цінні папери [192]
Твори [272]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Реферати » Військова кафедра

Реферат на тему Ручна осколкова граната рг-42, Ручна протитанкова кумулятивна граната РКГ-Зе
Реферат на тему:Ручна осколкова граната рг-42, Ручна протитанкова кумулятивна граната РКГ-Зе.

Осколкова граната РГ-42 була розроблена в 1942 р. С.Г. Коршуновым у ГСКБ-30 (при заводі №58 ім. К.Е. Ворошилова) як проста у виробництві, невелика по габаритах і зручна в застосуванні наступальна граната.

Мал. 1. Ліворуч - загальний вигляд осколкової гранати РГ-42, праворуч - вид у розрізі:

1- корпус; 2- кришка; 3- фланець; 4- спусковий важіль; 5- запал УЗРГ (УЗРГМ); 6- запобіжна чека; 7- розривний заряд; 8- трубка; 9- металічна стрічка.

Граната РГ-42 складається з наступних частин і механізмів:

• корпуса із трубкою для запалу,

• металева стрічка,

• розривний заряд

• запал УЗРГ (УЗРГМ).

Граната має циліндричний корпус із тонкої сталі, призначений для утворення осколків при вибухові гранати. Циліндричний корпус має дно й кришку. До кришки корпуса прикріплена трубка для приміщення запалу й збереження заряду від вологи й фланець із різьбою для вгвинчування запалу. Для запобігання забруднення трубки у фланець угвинчена пластмасова пробка. При підготовці гранати до метання пробка вигвинчується й замість її вгвинчується запал.

З метою збільшення числа осколків і уражаючої здатності гранати всередині корпуса по стінках прокладена, згорнута в п'ять - шість шарів стрічка з тонкої сталі з насічками для утворення осколків. Загальна вага гранати із запалом 420 гр.

Розривний заряд - вибухова речовина тротил масою 110 грам.

Марка запала УЗРГ (УЗРГМ). Запал гранати універсальний, підходить також до гранат РГ -41, Ф-1, РГД -5.

Бойова граната фарбується в зелені кольори (від хакі до темно-зеленого). Учбово-імітаційна граната офарблюється в чорні кольори Крім того, вона має в нижній частині отвір. Бойовий запал не має забарвлення. В учбово-імітаційного запалу кільце чеки й нижня частина притискного важеля пофарбовані в червоні кольори .

Можлива дальність кидка залежить від фізичних якостей вояка й у середньому становить 35-50 метрів. Дальність розльоту осколків близько 25 метрів.

Для застосування гранати необхідно розігнути вусики запобіжної чеки, взяти гранату в праву руку так, щоб пальці притискали важіль до корпуса. Перед метанням гранати, продівши вказівний палець лівої руки в кільце чеки, висмикнути чеку. Граната може продовжувати залишатися в руці як завгодно довго, тому що поки не відпущений важіль, ударник запала не може розбити капсуль. Після вибору моменту кидка й цілі кинути в ціль гранату. У цей момент, важіль під впливом пружини ударника повернеться, вивільняючи ударник і відлетить убік. Ударник наколе капсуль і через 3.2 -4.2 сек відбудеться вибух.

Гранати РГ-42 упаковуються в дерев'яні ящики по 20 штук. Запали УЗРГМ зберігаються в цьому ж ящику окремо у двох металевих герметично запаяних банках (по 10 штук у банку). Вага ящика 16 кг.

Технічні дані ручної гранати РГ -42

Ручна протитанкова кумулятивна граната РКГ-Зе

Ручна кумулятивна граната РКГ-Зе - протитанкова граната спрямованої дії, призначена для знищення танків та інших броньованих об'єктів противника. Кидання гранати проводиться з-за укриття. Середня відстань кидання - 15-20 м. Вага спорядженої гранати - 1070 г.

При влученні в ціль граната миттєво вибухає і створений струмінь газів високої температури і щільності пробиває броню сучасних танків і інші перешкоди.

Будова гранати. Граната складається з корпусу; розривного заряду; запалу; рукоятки.

Корпус гранати призначений для розташування розривного заряду та запалу і складається з дна, оболонки, кумулятивної воронки, кришки, картонних прокладок, додаткового заряду.

У корпусі розташовані основний заряд і запал.

Рукоятка призначена для зручності кидання та розташування запобіжних механізмів, ударного механізму та стабілізатора. Складається з корпусу, рухомої муфти з пружиною, відкидної планки, відкидного ковпачка з планкою, запобіжної чеки з кільцем.

У рукоятці розташовані ударний механізм, запобіжний механізм та стабілізатор.

Робота частин та механізмів гранати

Перед киданням гранати. Відкрутити рукоятку, вставити до трубки корпусу запал, закрутити рукоятку до упору. Граната заряджена і готова до використання. У цей час ударник утримується малими кульками в корпусі ударника, бойова пружина стиснута. Корпус ударника від просунення вперед утримується великими кульками втрубці з фланцем. Відкидна планка поєднана з рухомою муфтою запобіжною чекою, відігнутий кінець - з відкидним ковпаком, її пружинний кінець знаходиться в пазі рухомої муфти. Кінці запобіжної чеки розведені і міцно утримують її на рукоятці.Під час кидання гранати. Для кидання гранати необхідно взяти гранату в руку, висмикнути запобіжну чеку та кинути гранату в ціль. Під час висмикування кільця рухома муфта та відкидна планка розчіплюються. Під час замаху для кидка корпус гранати разом з рухомою муфтою відходить від корпусу гранати, визволяє кульки і пружинний кінець відкидної планки. У мить, коли граната відокремилася від руки, корпус рукоятки під дією пружини рухомої муфти займає попереднє положення. Відкидна планка, відкидний ковпак з планкою більше не утримуються рукою і під дією пружини стабілізатора (відкидний ковпак з планкою) відокремлюються від гранати. Стабілізатор під дією своєї пружини викидається через задній отвір рукоятки і висмикує стержень. Стержень визволяє великі кульки, які входять до пазів, дозволяючи рух корпусу ударника.

Під час зустрічі з ціллю інерційний вантаж пересуває корпус ударника вперед, маленькі кульки утоплюються до пазів і більше не затримують рух ударника. Ударник під дією бойової пружини рухається вперед і розбиває капсуль запалу. Капсуль-детонатор запалу викликає вибух додаткового детонатора

Список використаних джерел

1. "Ручные соколочные гранаты РГ-41 и РГ-42 Шунков В.Н. Оружие Красной армии. - Мн.: Харвест, 1999.

2. Советская ручная граната РГ-42:
Категория: Військова кафедра | Добавил: Aspirant (15.07.2013)
Просмотров: 519 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: