Пятница, 17.05.2024, 11:09
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Категории раздела
Архітектура [235]
Астрономія, авіація, космонавтика [257]
Аудит [344]
Банківська справа [462]
БЖД [955]
Біографії, автобіографії, особистості [497]
Біологія [548]
Бухгалтерській облік [548]
Військова кафедра [371]
Географія [210]
Геологія [676]
Гроші і кредит [455]
Державне регулювання [154]
Дисертації та автореферати [0]
Діловодство [434]
Екологія [1309]
Економіка підприємств [733]
Економічна теорія, Політекономіка [762]
Економічні теми [1190]
Журналістика [185]
Іноземні мови [0]
Інформатика, програмування [0]
Інше [1350]
Історія [142]
Історія всесвітня [1014]
Історія економічна [278]
Історія України [56]
Краєзнавство [438]
Кулінарія [40]
Культура [2275]
Література [1585]
Література українська [0]
Логіка [187]
Макроекономіка [747]
Маркетинг [404]
Математика [0]
Медицина та здоров'я [992]
Менеджмент [695]
Міжнародна економіка [306]
Мікроекономіка [883]
Мовознавство [0]
Музика [0]
Наукознавство [103]
Педагогіка [145]
Підприємництво [0]
Політологія [299]
Право [990]
Психологія [381]
Реклама [90]
Релігієзнавство [0]
Риторика [124]
Розміщення продуктивних сил [287]
Образотворче мистецтво [0]
Сільське господарство [0]
Соціологія [1151]
Статистика [0]
Страхування [0]
Сценарії виховних заходів, свят, уроків [0]
Теорія держави та права [606]
Технічні науки [358]
Технологія виробництва [1045]
Логістика, товарознавство [660]
Туризм [387]
Українознавство [164]
Фізика [332]
Фізична культура [461]
Філософія [913]
Фінанси [1453]
Хімія [515]
Цінні папери [192]
Твори [272]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Реферати » Теорія держави та права

Реферат на тему:Державний реєстр осіб, які мають право на пільги
Реферат на тему:Державний реєстр осіб, які мають право на пільги.

Тимчасовий порядок затверджено постановою КМУ від 23.01. №113 визначає механізм розрахунків перерахування в 2003 році щодо субвенції на проведення видатків з надання пільг ветеранам війни і праці, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепловодопостачання в водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття тат різних нечистот за рахунок надходження до загального фонду державного бюджету рент. Плати за транзитне транспортування прожданого газу і за природний газ, що видобувається в Україні.
Державне казначейство перераховує суми субвенції на рахунки бюджету АРК. Обласних, міських (м.м. Києва і Севастополя) бюджетів, відкриті в органах Державного казначейства, згідно з розписом державного бюджету та в межах зобов’язань місцевих бюджетів із видатків, які підтверджуються засновниками Ради міністрів АРК., обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. Форма та порядок подання заявки встановлюється Державний казначейством.
Рада міністрів АРК., обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації розподіляють перераховану субвенцію між бюджетами районів і міст обласного значення згідно із загальними плановими обсягами субвенцій, визначених бюджетами районів і міст обласного значення як рішеннях про затвердження бюджету АРК та обласних бюджетів.
Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міська держадміністрації можуть приймати рішення про централізоване перерахування субвенції, отриманої згідно з Тимчасовим порядком, без розподілу її між бюджетами районів і міст обласного значення пропорційно за видами послуг, за згодою відповідних міських органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Управління Державного казначейства в АРК., областях, м. Києва і Севастополя на підставі платіжних доручень Ради міністрів АРК., обласних, Київська та Севастопольська, міських держадміністрацій перераховують зазначені кошти на рахунок районних бюджетів і бюджетів міста обласного (республіканського значення, відкриті в органах державного казначейства).
Райдержадміністрації та виконавчі органи міських рад (міст обласного та республіканського значення) розподіляють отримані субвенції між головними розпорядниками коштів місцевих бюджетів відповідно до бюджетні класифікації видатків та в межах їх фактичної заборгованості перед постачальниками ресурсів (товарів, послуг) пропорційно за видання послуг.
Органи ДК на підставі платіжних доручень головних розпорядників коштів місцевих бюджетів перераховують кошти на рахунки постачальників ресурсів.
Розрахункове обслуговування цих рахунків здійснюється на умовах, визначених договором, що укладається між органами ДК та суб’єктами підприємницької діяльності.
Порядок відкриття рахунків в органах ДК учасниками рахунків, які проводиться згідно з Тимчасовим порядком, а також та фінансова звітності про виконання державних та місцевих бюджетів установлюється ДК.
Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги – автоматизований банк даних, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які мають право на пільгу згідно із законами України.
Реєстр складається з базових даних Мінпраці, міністерства праці та соціального захисту АРК, головне управління праці та соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення районних, районних у міста Києві та Севастополі держадміністрацій, структурних підрозділах з питань праці та соціального захисту населення, виконавчих органів міських рад.
Уповноважені органи:
організовують збирання, систематизацію і зберігання інформацій та забезпечують її автоматизоване використання для контролю за відомостями, які подаються підприємствами та організаціями, що надають послуги, для розрахунків за надані пільговикам послуги;
ведуть облік пільговиків шляхом формування на кожного пільговика персональної облікової картки згідно з формою “1-пільга”, в якій використовується індивідуальний ідентифікаційний номер пільговика у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів;
вносяться до Реєстру відповідні уточнення у році визначення такими, що втратили чинність, чи зупинення дії законодавчих актів, на підставі яких пільговики отримують пільги;
надають консультації пільговиками, підприємствам та організаціям, що надають послуги.
Уповноваженні органи з дотриманнями вимог ст. 23 “Про інформацію мають прав:
отримувати від пільговиків документи, що підтверджують їх право на пільги;
проводити перевірку достовірності поданих документів;
отримувати відомості від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій, що надають послуги, а також від державних органів реєстрації акти цивільного стану на житло-експлуатаційних організацій з питань, пов’язаних з формуванням Реєстру;
використовувати під час формування Реєстру інші бази даних щодо персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги.
Пільговик, який має право на конкретну пільгу згідно з кількома законами України, включаються до Реєстру як пільговик, що користується цією пільгою згідно з одним ЗУ за його вибором.
У разі коли одна фізична особа, яка має і використовує право на пільги на підставі одного із законів України, використовує також своє право на інші пільги як член сім’ї пільговика, який маж право на пільги згідно з іншими законами, ця фізична особа виключається до Реєстру також як член сім’ї пільговика.
Уповноважений орган щомісяця:
звіряє інформацію, що міститься в Реєстрі, з інформацією, яка надходить від підприємств та організацій, що надають послуги, і у разі виявлення розбіжностей щодо загальної кількості пільговиків або розміру пільг, що надаються конкретному пільговику, не провадить розрахунків, що стосуються виявлених розбіжностей до уточнення цієї інформації після проведення розрахунків з підприємствами ат організаціями, що надають послуги, складає:
реєстр погашення заборгованості перед підприємствами та організаціями що надають послуги, згідно з формою “5-пільга” та реєстр “розрахунків згідно з формою “7-пільга”.
акти звірення розрахунків надані пільговиками згідно з формою “3-пільга”.
до 15 числа подає:
фінансовим органам районних, районних у міста Києва та Севастополя держадміністрації, виконавчих органів міських рад актами виконавчих органів міських рад акти звірення розрахунки згідно з формою “3-пільга”.
Міністерству праці та соціального захисту АРК., головним управлінням праці та соціального захисту населення обласних Київської та Севастопольської міських держадміністрацій звіти згідно з формами “4-пільга” та “6-пільга”.
Підприємства та організації, що надають послуги, щомісяця до 25 числа подають уповноваженому органу розрахунки щодо вартості послуг, наданих пільговикам ц минулому місці, згідно з формою “2-пільга”.
Згідно ЗУ “Про Державний бюджет України на 2003 рік”
Ст. 28. Установити, що у 2003 р. виплата щорічної разової допомоги відповідно до ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціально захисту” здійснюється у таких розмірах: інвалідам війни І гр.. – 150 грон.;
Інвалідам війни ІІ гр.. – 120 грн.; ІІІ гр.. – 100 грн., учасникам бойових дій – 90 грн.; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 90 грн.; членам загальних та дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій і учасників війни, визнаних за життя інвалідами – 50 грн.
Ст. 40 Затвердити на 2003 р. обсяги міжбюджетних трансфертів згідно з дод. № 4 та № 5 до цього закону:
5) субвенцію з державного бюджету, місцевим бюджетам на надання пільг ветеранам війни і праці, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх страв та субсидій населенню на оплату електроенергій, природного газу. Послуг тепло-, водопостачання і водовідведення квартирної плати, вивезення побутового сміття та різних нечистот у сумі 2.170.515.5 тис. грн..
6) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг ветеранам війни і праці, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ та субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скропленого газу – у сумі 352.624.4. тис. грн.;
7) субвенцію з державного бюджету місцевого бюджету на надання пільг ветеранам війни і праці, військової служби, та інших передбачених законодавством послуг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян – у сумі 501.166.7 тис. грн.
8) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та придбання житла військовослужбовцям, учасникам бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів у зарубіжних країнах, членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання ними службових обов’язків, а також військовослужбовцям, звільненим у запас або відставку за станом здоров’я, віком, вислугою років та у зв’язку із скороченням штатів, які перебувають на квартирному обліку за місцем проживання у сумі 141.854.4 тис. грн..
10) субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартплати, транспортні послуги. Послуги зв’язку та на придбання твердого і рідкого побут. палива особам, які проживають в будинках, що не мають централізованого опалення – у сумі 128.827 тис. грн.
С. 48. Установити на 2003 рік рівень забезпеченню прожиткового мінімуму для призначення допомоги відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” для визначення права на звільнення від сплати харчування дитини у державних і комунальних дитячих дошкільних закладах відповідно до Закону України “Про дошкільну освіту” у сумі 90 гривень у розрахунку на 1 особу.
Установити що у 2003 р.
допомога по догляду за дитиною до 3 років надається у розмірі 50% від рівня забезпечення прожиткового мінімуму;
одноразова допомога при народженні дитини надається у розмірі 200 грн.
Установити на 2003 р. рівень забезпечення прожиткового мінімуму.
Відповідно до ст. 4 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав. До ветеранів війни належать: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни.
Статтями 8 та 9 зазначеного Закону визначено, що умовою надання статусу учасника війни є підтвердження факту роботи конкретного громадянина в період війни.
Відповідно до абзацу 2 пункту 2 ст. 9 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту” учасниками війни визначаються особи, які в період Великої Вітчизняної війни працювали на територіях, що після 1994 року ввійшли до складу колишнього Союзу РСР, та осіб, які після 1945 р. були переселені на територією України з території інших країн.
Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” спрямований на захист ветеранів війни шляхом: створення належних умов для підтримання здоров’я; організації соціального та інших видів обслуговування, зміщення матеріально-технічної бази створених для цієї мети закладів і служб; виконання цільових програм соціального і правового захисту ветеранів війни; надання пільг, переваг та соціальних гарантій у процесі трудової діяльності відповідно до професійної підготовки із урахуванням стану здоров’я для призначення допомоги відповідно до ЗУ “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у мусі 90 грн. у розрахунку на 1 особу.
Ст.. 60. Установити що до членів сім’ї пільговика при наданні пільг належать дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти, член сім’ї який проживає разом з інвалідом війни 1 гр. Та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі, непрацездатні батьки та особи, які знаходяться під опікою та піклуванням громадян, що мають право на пільги.
Законами України “Про статус ветеранів війни України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні” передбачено пільгове санаторно-курортне лікування для ветеранів війни та праці.
Порядок видачі путівок регулюється Інструкцією про порядок обліку, зберігання, розподілу та видачі путівок до санаторно-курортної та інших лікувально-оздоровчих установ, затвердженою наказом мінпраці та соціальної політики України від 25 грудня 1997 р. № 42.
Відповідно до ЗУ “Про державний бюджет на 2002 р.” визначені джерела для забезпечення санаторно-курортним лікуванням пільгової категорії громадян на 2002 р. становив 100 гривень.
Видатки Державного бюджету, що передбачаються по програмі, санаторне лікування інвалідів та ветеранів війни, на утримання санаторіїв для ветеранів війни сфери управління міністерства “Перемога” (м. Литва). “Слава” (м. Миргород), “Батьківщина” (м. Трускавець), “Ветеран” (м. Алушта) “Салют” (м. Одеса).
Путівки до зазначених санаторіїв видаються інвалідам та ветеранам війни відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною відповідно до пунктів ст. 9 Закону України “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні.
Видатки Державного бюджету, що передбачаються по програмі “Санаторно-курортне оздоровлення інвалідів”.
За рахунок цих коштів здійснюється:
централізована закупівля мінпраці путівок для інвалідів, в тому числі інвалідів-спинальників;
додаткова закупівля санаторно-курортних путівок місцевими органами праці та соціального захисту населення для забезпечення інвалідів всіх категорій;
оплата вартості проїзду особам, які супроводжують інвалідів-спинальників.
Органи соціального захисту населення за рахунок коштів державного бюджету забезпечують путівки до санаторно-курортних установ, пансіонатів та будинків-відпочинку громадян, які не працюють та отримують пенсію. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також члени їх сімей одержують санаторно-курортні путівки в поліклініці або за місцем останньої роботи.
Путівки до санаторіїв, пансіонатів та будинків відпочинку видаються інвалідам і пенсіонерам згідно з встановленою чергою в міру надходження путівок відповідно до медичних рекомендацій з урахуванням пільг, встановлених чинним законодавством для конкретної категорії осіб.
Інваліди війни забезпечуються путівками позачергово щороку, але не частіше ніж один раз на календарний рік.
Учасники бойових дій забезпечуються путівками на санаторно-курортні лікування щороку в міру надходження путівок і мають першочергове право на одержання.
Учасники війни, особи, на яких поширюються чинність ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування один раз на 2 роки в міру надходження путівок і мають переважне право на їх одержання.
Інваліди внаслідок репресій, ва також пенсіонери з числа репресованих, які реабілітовані відповідно до ЗУ “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, ветерани праці, інваліди з дитинства, інваліди від трудового каліцтва та профзахворювання, багатодітні матерів, які удостоєні звання “мети-героїня” або нагороджені орденом “материнська слава”, мають переважне право на одержання путівки.
Всі інші пенсіонери забезпечуються путівками в порядку черги на загальних підставах, але не частіше ніж 1 раз на 2 календарні роки.
Порядок планування та розподілу путівкою до санаторіїв, пансіонатів та будинків відпочинків.
Путівки до санаторіїв, пансіонатів чи будинків отримує мінпраці та соціальні політики України, мінпраці та соціального захисту УРК обласні Київські та Севастопольські міські управління соціального захисту населення в централізованому порядку на підставі угод, укладених із санаторно-курортними установами, пансіонатами, будинками відпочинку за рахунок бюджетних асигнувань та інших видів надходжень, передбачених на санаторно-курортне лікування інвалідів та пенсіонерів.

Таблиця пільг, які надаються деяким категоріям громадян
Примітка:
м.р. – місцеве рішення
1/ч – першочергове
с.в. – середня вартість
б/п – безкоштовне
в/з – восени і взимку
п/ч – пільгова черга
пер. пр. – переважне право | Особи, які мають особливі трудові заслуги | Інваліди війни | Учасники війни | Учасники бойових дій | Особи, на яких поширюється чинність Закону | Ветерани праці | Чорнобильці І і ІІ категорії | Ветерани військової служби | Реабілітовані особи по ст. 1 Закону
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
1. Санаторно-курортне лікування | 1/ч б/п | П/ч б/п | Б/п | Б/п | Б/п | Пер. пр. | 1 раз в рік | Пер.пр. | Б/п
2. Проїзд мідміськ. трансп. | 1 раз в рік б/п | 1 раз в рік
І і ІІ гр.-б/п ІІІ гр.50%; в/з–50% | 1 раз в рік 50%
1 раз на рік | 1 раз на 2 р. 1 раз в рік 50% | 1 раз в 2 р. б/н 1 раз на 1 р. | - | 1 раз і рік – б/п | - | -
3. Проїзд у міському тр-ті | Б/п | Б/п | Б/п | Б/п | Б/п | Б/п | Б/п | - | Б/п
4. Знижка плати за житло | 100% | 100% | 50% | 75% | 50% | - | 50% | 50% | 50%
5. Знижка плати за ком. посл. | 100% | 100% | 50% | 75% | 50% | - | 50% | 50% | 50%
6. Знижка варт. Палива | 100% | 100% | 50% | 75% | 50% | - | 50% | 50% | 50%
7. Ремонт житла | Б/п | П/ч б/п | 1/ч | 1/п | П/ч б/п | - | - | - | -
9. Звільн. Від плати за телефон | + | 50% | 50% | 50% | 50% | - | - | - | -
10. Ритуальні послуги | Б/п; 20 мін. Зарплат; спорудження надгробка за встан.урядом України зразком
11. Ком пенс. за санатр. пут. | + | І-ІІ гр..-с.в. ІІІ-75% | + | + | + | + | + | - | -

ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕОБЛІКУ ГРОМАДЯН, ЯКІ МАЮТЬ НА ПІЛЬГИ ТА СТВОРЕННЯ РЕЄСТРУ ОТРИМУВАЧІВ ПІЛЬГ

ДАНІ
про стан заборгованості за сопжиті пільги та субисії по Колмоийському району
№ п/п | Назва установ,
організацій | Заборгованість станом на 01.01.2003 р. | Погашено заборгованості | Залишок непогашеної заборгованості | Спожито | Профінансовано | Заборгованість за поточний рік | Заборгованість станом на 01.03.2003 р.
лютий | В т.ч. вет.
.війни і праці | Лютий | В т.ч. вет.
.війни і праці
Дт | Кт | Дт | Кт | З поч..р. | В т.ч. лют. | З поч..р. | В т.ч. лют. | Дт | Кт | Дт | Кт
І | Природний газ | 432262 | 499539 | 67277 | 67277
1 | Коломийське УЕГГ | 432262 | 499539 | 67277 | 67277
ІІ | Теплопостачання | 6 | 2120 | 2120 | 2120
1 | Отинійське ККП | 6 | 2120 | 2120 | 2120
2 | П’ядицьке ДЖИП | 2320 | 2320
ІІІ | Електропостачання | 9504 | 9504 | 173353 | 175531 | 142 | 142
1 | Міський РЕМ | 4233 | 4233 | 48812 | 48670 | 2320 | 142 | 2320 | 142
2 | Районний РЕМ | 5271 | 5271 | 124540 | 126861 | 34 | 34
ІV | Картплата | 3031 | 3031 | 855 | 889 | 34 | 34
1 | Отинійське ККП | 1638 | 1638 | 403 | 437
2 | П’ядицьке ДЖИП | 851 | 851 | 452 | 452
3 | Ковалівське ОКП | 542 | 542
V | Водопостачання | 3781 | 3781 | 3632 | 1400 | 2232 | 2232
1 | Отинійське ККП | 685 | 685 | 1954 | 1230 | 724 | 724
2 | П’ядицьке ДЖИП | 555 | 555 | 485 | 485 | 485
3 | Ковалівське ОКП | 2543 | 2543 | 1105 | 170 | 935 | 935
4 | ДП “Сільський комунальник” | 88
VІ | Скраплений газ | 7440 | 7440 | 24380 | 22550 | 18 | 18
1 | Скрап. газ с. Сопів | 7440 | 7440 | 24380 | 25550 | 1830 | 1830
VІІ | Послуги зв’язку ЦЕЗ № 6 | 16000 | 13143 | 37610 | 25100 | 12510 | 12510
1 | Абонплата | 1600 | 13143 | 30321 | 20500 | 10122 | 10122
2 | Установка телефонів | 6989 | 4600 | 2389 | 2389
VІІІ | Тверде паливо | 24355 | 222275 | 2080 | 2080
1 | Обл. паливо
ІХ | Інші пільги
Всього | 39762 | 698567 | 747284
Начальник управління О. Василик
Головний бухгалтер М. Гулей
Спеціаліст Г.Терлецька
Категория: Теорія держави та права | Добавил: Aspirant (09.05.2014)
Просмотров: 513 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: