Пятница, 03.05.2024, 01:32
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Категории раздела
Архітектура [235]
Астрономія, авіація, космонавтика [257]
Аудит [344]
Банківська справа [462]
БЖД [955]
Біографії, автобіографії, особистості [497]
Біологія [548]
Бухгалтерській облік [548]
Військова кафедра [371]
Географія [210]
Геологія [676]
Гроші і кредит [455]
Державне регулювання [154]
Дисертації та автореферати [0]
Діловодство [434]
Екологія [1309]
Економіка підприємств [733]
Економічна теорія, Політекономіка [762]
Економічні теми [1190]
Журналістика [185]
Іноземні мови [0]
Інформатика, програмування [0]
Інше [1350]
Історія [142]
Історія всесвітня [1014]
Історія економічна [278]
Історія України [56]
Краєзнавство [438]
Кулінарія [40]
Культура [2275]
Література [1585]
Література українська [0]
Логіка [187]
Макроекономіка [747]
Маркетинг [404]
Математика [0]
Медицина та здоров'я [992]
Менеджмент [695]
Міжнародна економіка [306]
Мікроекономіка [883]
Мовознавство [0]
Музика [0]
Наукознавство [103]
Педагогіка [145]
Підприємництво [0]
Політологія [299]
Право [990]
Психологія [381]
Реклама [90]
Релігієзнавство [0]
Риторика [124]
Розміщення продуктивних сил [287]
Образотворче мистецтво [0]
Сільське господарство [0]
Соціологія [1151]
Статистика [0]
Страхування [0]
Сценарії виховних заходів, свят, уроків [0]
Теорія держави та права [606]
Технічні науки [358]
Технологія виробництва [1045]
Логістика, товарознавство [660]
Туризм [387]
Українознавство [164]
Фізика [332]
Фізична культура [461]
Філософія [913]
Фінанси [1453]
Хімія [515]
Цінні папери [192]
Твори [272]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Реферати » Технічні науки

РЕФЕРАТ НА ТЕМУ: Suzuki Grand Vitara X
Suzuki Grand Vitara X

Suzuki Grand Vitara XL-7 2001 модельного року великий автомобіль у всіх сенсах цього слова. Навіть його назва говорить про це: «Х» це скорочення від Xtra Large, що означає "супервеликий". Цей автомобіль довше Grand Vitara на 47,7 див. Цифра 7 у свою чергу позначає сьоме покоління Suzuki Vitara, представлене на північноамериканському ринку.
XL-7 це єдиний з среднеразмерних позашляховиків, такий, що має 3 ряди сидінь і здатний розмістити 7 чоловік. До того ж це перший «трирядний »автомобіль, у якого задні сидіння по-справжньому функціональні. На місткість і функціональність XL-7 указують декілька ознак. По-перше, як ми вже сказали, він має довгу базу, розмір якої складає 2,75 м. Для порівняння, довжина колісної бази RAV-4 на 30 см коротша, а база Honda CR-V коротше на 22,5 див. Задні двері набагато довше передніх, що робить доступ до третього ряду сидінь зручним. І, нарешті, стелі XL-7 достатньо високі, щоб рослі люди відчували себе комфортно. За рахунок ступінчастої конструкції даху, що підвищується над другим і третім поряд, задні пасажири не упиратимуться підборіддями в коліна. Вони також мають можливість витягнути ноги, завдяки простору під передніми сидіннями. Склавши задні сидіння, ви збільшите багажний простір до 2,05 кубічних метрів. Єдиний недолік Suzuki полягає в тому, що сидіння другого і третього ряду не можна демонтувати.
При високих стелях і значній довжині XL-7 міг би бути і поширше. Ширина XL-7 складає 1,75 м, - така ж, як у Ford Escape або Nissan Xterra. Якщо ви раптом вирішили поїхати всією сім'єю загорож, вам потрібно гарненько подумати, де кого розсадити, оскільки поряд з огрядною тіточкою тільки-но залишиться місце для двох худеньких підлітків. Хоча виробники позиціонують автомобіль як семіместник, така кількість пасажирів може розміститися тільки у випадку, якщо всеоні діти або володіють габаритами фотомоделей.
Suzuki створювався як сімейний автомобіль, і тому головний упор виробник зробив на забезпеченні його безпеки. XL-7 оснащений новітніми системами безпеки, які включають передні подушки безпеки другого покоління, ближнє світло, що постійно горить, безконтактну система доступу в салон, блокування задніх дверей, кріплення для дитячих сидінь і стандартну аптечка. Suzuki з гордістю відзначає, що передні і задні стійки були посилені, а усередині кожних дверей встановлені балки, що захищають пасажирів від бічного удару. Бічні подушки безпеки надаються як опція.
Місткість і безпека - дві основні межі сьогоднішніх SUV, але це всього лише два чинники з багатьох, які споживач враховує при покупці паркетного позашляховика. Зручність і функціональність теж грають важливу роль при покупці автомобіля. Розуміючи це, виробник поклопотався і про зручність салону. XL-7 може похвалитися довгим списком як стандартних, так і опциональних що комплектують. У стандартний набір входять: центральний замок, електричний привід дзеркал і електричні стеклопод'емникі, роз'єм 12-вольта для пасажирів задніх сидінь, система круїзконтроля, система кліматконтроля з повітряним фільтром, регульовані підлокітники для передніх сидінь, сидіння другого і третього ряду, що складаються, тонування стекол і обігрівач заднього скла.
У XL-7 Plus ви отримуєте додаткові задні дефлектори системи кліматконтроля і окремий диск управління потужності потоку повітря, AM/FM приймач з вбудованим CD-плейєром, 16-дюймові алюмінівиє диски. Вибравши комплектацію Touring, ви отримуєте ABS, задній спойлер, люк з електроприводом, аудіосистему з вбудованим програвачем для CD і аудіокасет і коробку автомат. «Топовиє» моделі Limited оснащені всім перерахованим плюс кожанним салоном. Вартість варіюється від $19.799 за базову комплектацію до $23,499 за XL-7 Touring. Ціна Limited не анонсована, але очікується в межах $25,000.
Незалежно від типу комплектації під капотом автомобіля ви знайдете 170-сильний 2,7-літровий двигун V6, який могутніше за 2,5-літровий двигун V6 Grand Vitara. При створенні повністю алюмінієвого двигуна використовувалися технології, вживані у виготовленні мотоциклів. Потужності в 170 л.с. XL-7 досить, щоб справиться з причепом, навантаженим до 150 кг, проте якщо при цьому салон буде повністю заповнений пасажирами, двигун працюватиме на межі своїх можливостей.
Двигун XL-7 працює плавно, без відчутних ривків, проте відрізняється деякою задумливістю на низьких оборотах. Як точно відмітив один з творців XL-7, «цей автомобіль любить високі обороти». Suzuki може бути оснащений як 5-ступінчастою механічною коробкою перемикання передач, так і автоматом. Автоматична КПП може працювати в 2 режимах: "normal" і "power". Автомат плавно перемикається з однієї передачі на іншу, проте, з деяким запізненням.
Ви запитаєте про поведінку автомобіля в умовах бездоріжжя? Забудьте про пересічену місцевість. Сучасні «паркетникі» створюються для поїздок тільки по дорогах. Зате, сидячи за кермом XL-7, ви можете спокійно в'їжджати на самий розбитий путівець, не озираючись при цьому у пошуках трактора, який би міг вас витягнути, у випадку, якщо ви повгрузайте в колії. Завдяки роздаточній коробці і високому кліренсу (18,7 см) автомобіль здатний упевнено подолати будь-яку дорогу. Випробувачі не чекали багато чого від XL-7 при поїздці в умовах бездоріжжя, але автомобіль успішно справився і з цим завданням. Він упевнено підіймався на горби і долав перекопані поля.
Тільки виїхавши на дорогу, розумієш, що стихія автомобіля - швидкісні траси. Салон XL-7 герметичний і вас не турбуватимуть сторонні шуми і звук працюючого двигуна. Інженерам також вдалося скоротити вібрацію підвіски до мінімуму. Єдиний недолік XL-7, відмічений на трасі, це дуже сильний крен при проходженні крутих поворотів.
І, наприкінці, хочеться окремо відзначити високу якість обробних матеріалів салону XL-7, не дивлячись на те, що вони і недорогі.
Виробник планує продавати 30.000 Suzuki Grand Vitara XL-7 щорічно. Завдяки грамотній рекламній компанії, привабливому виду і великому переліку тих, що комплектують, це не викличе великих утруднень.
Категория: Технічні науки | Добавил: DoceNt (08.12.2014)
Просмотров: 321 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: