Воскресенье, 05.05.2024, 15:28
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Категории раздела
Архітектура [235]
Астрономія, авіація, космонавтика [257]
Аудит [344]
Банківська справа [462]
БЖД [955]
Біографії, автобіографії, особистості [497]
Біологія [548]
Бухгалтерській облік [548]
Військова кафедра [371]
Географія [210]
Геологія [676]
Гроші і кредит [455]
Державне регулювання [154]
Дисертації та автореферати [0]
Діловодство [434]
Екологія [1309]
Економіка підприємств [733]
Економічна теорія, Політекономіка [762]
Економічні теми [1190]
Журналістика [185]
Іноземні мови [0]
Інформатика, програмування [0]
Інше [1350]
Історія [142]
Історія всесвітня [1014]
Історія економічна [278]
Історія України [56]
Краєзнавство [438]
Кулінарія [40]
Культура [2275]
Література [1585]
Література українська [0]
Логіка [187]
Макроекономіка [747]
Маркетинг [404]
Математика [0]
Медицина та здоров'я [992]
Менеджмент [695]
Міжнародна економіка [306]
Мікроекономіка [883]
Мовознавство [0]
Музика [0]
Наукознавство [103]
Педагогіка [145]
Підприємництво [0]
Політологія [299]
Право [990]
Психологія [381]
Реклама [90]
Релігієзнавство [0]
Риторика [124]
Розміщення продуктивних сил [287]
Образотворче мистецтво [0]
Сільське господарство [0]
Соціологія [1151]
Статистика [0]
Страхування [0]
Сценарії виховних заходів, свят, уроків [0]
Теорія держави та права [606]
Технічні науки [358]
Технологія виробництва [1045]
Логістика, товарознавство [660]
Туризм [387]
Українознавство [164]
Фізика [332]
Фізична культура [461]
Філософія [913]
Фінанси [1453]
Хімія [515]
Цінні папери [192]
Твори [272]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Реферати » Інше

РЕФЕРАТ НА ТЕМУ: Що таке здоровий спосіб життя?
Кожна нормальна людина прагне прожити своє життя довго і щасливо. Але чи все ми робимо для цього? Якщо проаналізувати "кожен крок" нашого типового дня, то, швидше за все, все йде з "точністю до навпаки".
Найбільші "екстремали" вранці, ледве вставши з ліжка, як біороботи збираються на роботу або навчання, вдень нервують через дрібниці, об'їдаються за столом, сваряться з близькими, заздрять знайомим і колегам, вкладають всі сили і кошти на придбання чергової модної речі або "іграшки для дорослих ", вечорами відпочивають на дивані біля телевізора, а вихідний мріють провести біля мангалу з шашликами або зайнятися" шопінгом ". Решта, не всі але багато хто, проводять свій день, дублюючи цей спосіб життя в більшій чи меншій мірі.

Природним наслідком такого способу життя є хвороби, нервові розлади та проблеми на роботі та в сім'ї. Хвороби ми лікуємо ліками, більшість з яких мають стільки побічних ефектів, що одне лікують, а інше калічать. Проблеми, в залежності від статі, "заїдаємо" або "запиваємо". Коло замикається і розірвати його можна тільки зробивши крутий віраж у бік здорового способу життя.

Що таке здоровий спосіб життя? Під здоровим способом життя розуміється оптимальний режим роботи і відпочинку, збалансоване харчування, достатня рухова активність, дотримання правил особистої гігієни, загартовування, відсутність згубних звичок, любов до людей, позитивне сприйняття життя. Здоровий спосіб життя дозволяє бути до старості здоровим психічно, морально і фізично.
Кілька порад для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя і прожити довге життя:
- визначте, що Ваш життєвий принцип здоровий спосіб життя, і точно його дотримуйтеся;
- турбуйтесь про здоров'я починаючи з молодості, є багато хвороб, які проявляються з роками, хоча їх коріння в дитинстві;
- при великих проблемах зі здоров'ям починайте періодично проходити диспансеризацію;
- у житті дотримуйтесь принципу середньої лінії;
- будьте завжди доброзичливим, тихим та розумним, дратівливість і сум'яття шкодять серцево-судинній і нервовій системі;
- не тримайте образи, вчіться прощати;
- пам'ятайте, що сім'я і близькі друзі унікальна цінність і головне у Вашому житті;
- виберіть спосіб заробляти гроші на життя, який Вам цікавий і викликає і матеріальне і моральне задоволення;
- займайтеся фізичною працею або фітнесом, намагаючись проводити максимально багато часу під відкритим небом;
- майте активний відпочинок, відсутність рухів полегшує виникнення деяких хвороб;
- спіть 7,5 годин на день (5 стандартних 1, 5-годинних циклів сновидіння), відпочинок відновлює життєву силу і часто лікує краще від будь-яких ліків;
- не паліть, особливо не намагайтеся сховатися від життєвих перешкод у світ алкогольного або наркотичного сп'яніння;
- знайдіть час для хобі, воно допомагає розслабитися і робить життя різноманітнішим;
- не піддавайтеся нудьзі і не дозволяйте собі падати духом.

Здоровий спосіб життя і здоров'я

Напевне ні в кого немає сумніву в тому, що здоровий спосіб життя сприяє успіху. Всі ми від народження отримуємо певний генетичний набір, який повинен забезпечити досягнення максимально можливих для нього життєвих цілей. Але реалізувати ці можливості на практиці і досягти свого життєвого піку навіть в ідеальних життєвих умовах можуть тільки здорові люди, яких серед тих, хто веде здоровий спосіб життя, істотно більше.
Здоров'я досить багатогранна категорія. За визначенням Всесвітньої Організації Охорони здоров'я, під здоров'ям розуміють "стан повного фізичного, психічного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороби".
Лікарі розглядають, крім усього іншого, відокремлені категорії здоров'я: фізичне здоров'я, психічне здоров'я, моральне здоров'я, сексуальне здоров'я, здоров'я чоловіків, жіноче здоров'я, здоров'я дитини.
Якщо тіло здорове, але немає відчуття радості і повноти життя, то це вже хвороба. На життєвому шляху людина взаємодіє з природою безперервно: дихає, контактує з людьми, пересувається, випромінює і поглинає енергію, впливає на навколишнє середовище і так далі. Більшість сьогоднішніх учених визначають поняття здоров'я як здатність людини до оптимального функціонування в навколишньому середовищі.
Самопочуття конкретної людини - це результат взаємодії її організму з притаманними йому генетичними особливостями і навколишнім середовищем. Ця взаємодія змінюється повільно або сильно у бік поліпшення або погіршення в залежності від діючих умов і того, як людина компенсує негативний вплив. Суб'єктивні і об'єктивні показники здоров'я мають відмінності. До суб'єктивних показників відносяться показники самопочуття, працездатності, організованості, апетиту, настрою, співрозмірності реакції на те, що відбувається. Об'єктивні показники самопочуття пов'язані з антропометричними вимірюваннями (маса тіла, зріст, окружність грудної клітки, шиї, плеча, стегна, гомілки, живота), частота дихання, життєва потужність легень, пульс, артеріальний кров'яний тиск. Крім усього іншого, сьогоднішня медицина в арсеналі має достатнє число об'єктивних методів діагностики самопочуття. Незважаючи на комплексне наближення до визначення здоров'я, на практиці про здоров'я, як і раніше судять за наявністю або відсутністю хвороби організму або психіки. Дійсно, між здоров'ям і хворобою маса проміжних станів, у яких знаходяться відповідно до даних ВОЗ 80% мешканців земної кулі.
Якщо Ви хочете схилити чашу ваг здоров'я в сприятливу сторону, реалізувати закладені в Вас колосальні життєві можливості, досягти того піку, який визначений батьківськими генами, то це можливо лише при здоровому способі життя.

Здоровий спосіб життя і правильне харчування

Будь-яка жива клітина потребує поповнення матеріалів, що входять до її складу. Для підтримки здорового способу життя необхідно, щоб витрати цілком покривалися їжею. Цілком природно, що харчування людини повинне включати компоненти, які входять до складу її організму, тобто білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали та воду. Так як витрата цих матеріалів залежить від ряду чинників: віку, виду праці, навколишнього середовища та стану самої людини, то необхідно мати уявлення про значення окремих матеріалів і потреби в них для бездоганного харчування та здорового способу життя.
Роль білка в правильному харчуванні
До складу живого організму, окремих його клітини входить білок. Без білка неможливе життя. До складу харчування людини входять різні продукти живої та неживої природи, які і є джерелом білка. Так, відомі білки м'яса, яйця, риби. Це білки тваринного походження, їх визнають найбільш вигідними для організму або, як прийнято говорити, повноцінними білками. Крупи, хліб, овочі, картоплю та інші продукти теж містять білки. Білки - складні матеріали, від жирів і вуглеводів вони відрізняються тим, що до їх складу входить азот. Замінити їх не може нічого.
Амінокислоти рослинних білків не схожі на білки нашого тіла, але створюючи суміш рослинних і тваринних білків в результаті ми отримуємо білки, що задовольняють потреби організму. Звідси правило: чим більше всіляких продуктів в харчуванні людини, тим імовірніше, що вона отримає з їжею білки досить високої якості.
Роль жирів у правильному харчуванні
Білок служить будівельним матеріалом клітини, але до її складу входять також жири і вуглеводи, які теж беруть участь в обміні речовин. В організмі живих істот відбувається окислення матеріалів, або, як прийнято говорити, горіння. Воно забезпечує людину життєвою енергією. "Бензином" для людського двигуна служать вуглеводи і жири, а також і білки.
У дослідах контрольні тварини, які не одержували жирів зовні, були схожі на контрольних тварин, які отримували звичайне харчування, але тривалість їх життя була коротшою. Хімічний склад їхніх тіл змінювався, в їх тканинах було набагато менше фосфоровмісних матеріалів, що мають велике значення для нервової системи.
Молочні жири, які є частиною молока і молочних продуктів - масло, вершки, сметана, а також жир, який є частиною жовтка, є найціннішими. Вони містять деякі важливі для організму вітаміни. Але також і інші жири, наприклад рослинні, покривають потреби людини, будучи постачальниками енергії.
Жири в два з гаком рази калорійніші ніж білки і вуглеводи. Відомо, що при згоранні 1 г білка або 1 г вуглеводів утворюється 4,1 великих калорій, а при згоранні 1 г жирів - 9,3.
Жири за структурою - досить важкі матеріали. У травному каналі їх піддають дії травного соку і розпаду на більш прості матеріали. Розкол жирів відбувається в тонкому кишечнику під впливом ферментів соку підшлункової залози та кишкового соку за допомогою жовчі. Жовч з печінки перебуває в жовчному міхурі, звідти через канали потрапляє в кишечник. Жовч забезпечує розпад жирів до продуктів їх всмоктування.
Роль вуглеводів у правильному харчуванні
Джерела вуглеводів - рослинні продукти: хліб, крупа, картопля, овочі, ягоди. З продуктів тваринного походження тільки в молоці є молочний цукор. Харчові продукти містять різні вуглеводи: так, крупа, картопля містить крохмаль, важкий матеріал, який розкладається тільки травним соком. У фруктах, ягодах і в невеликій кількості в овочах вуглеводи містяться у формі різного цукру - фруктовий цукор, цукор буряковий, цукор тростини, глюкоза, і т.д. Ці матеріали розчинні у воді.
І ті, і інші вуглеводи - і крохмалі, і цукор - хороше паливо для організму. Різниця полягає в тому, що цукор швидко засвоюється, в той час як крохмаль повинен бути перероблений попередньо в травному каналі на простіші елементи, що забирає певний час. Це визначає їх особливості та необхідність у харчуванні.
Роль вітамінів у правильному харчуванні
Ще в давні часи люди зрозуміли, що під час довгого плавання в морях і за поганих врожаїв часто мали місце численні захворювання невідомої природи. Було вирішено, що вони викликані мікробами або використанням в їжі зіпсованих продуктів. Останнє пояснення могло бути вірним, тому що при переході до бездоганної їжі з новими продуктами хвороби швидко зникали. Подальші дослідження вчених дозволили зробити висновок, що в продуктах крім вже відомих матеріалів - білків, жирів, вуглеводів і мінеральних солей, є невеликі дози матеріалів, необхідних для життя, названих вітамінами.
Вітаміни настільки важливі для організму, що про них вже написано не один том книг, а тому не будемо повторюватись, скажемо лише, що людині необхідні абсолютно всі відомі нам вітаміни.
Роль мінеральних речовин у правильному харчуванні
Мінерали так само, як інші матеріали, які є частиною нашого тіла, безперервно витрачаються організмом. Якщо їжа людини насичена різними продуктами в ній досить необхідних мінеральних речовин, недолік яких викликає збої в роботі органів і систем.
Роль води в правильному харчуванні
Будь-яка жива клітина, будь-який живий організм не може існувати без води. Вода - частина тканин людського тіла. Кров містить приблизно 80% води. Основні процеси, що тривають в організмі, пов'язані з водною присутністю, з розчиненням матеріалів в ній. Відомо, що людина може існувати довгий час (місяць і більше) без їжі, але за відсутності води гине через кілька днів. Було встановлено, що в цілому кількість води, яку людина отримує з їжею і питвом, є в середньому рівна 2-2,5 літра. Перевищення норми приводить до посиленої роботи серця і нирок, крім того, мінеральні речовини та деякі вітаміни видаляються з водою. Тому не використовуйте води більше, ніж це необхідно для організму. Не можна вживати забруднену воду.

Здоровий спосіб життя і доглянутість

Доглянутість - це обов'язкова якість і неодмінна умова для людини, яка веде здоровий спосіб життя, незалежно від її статі чи віку. Хоча поняття доглянутості дещо розмите, очевидно, що стан шкіри, волосся на голові, обличчі та тіла, нігтів, зубів, фігури укупі з гармонійністю, чистотою і акуратністю одягу, взуття та аксесуарів, а також аромату людини характеризують її доглянутість повною мірою. Доглянутість - це далеко не зовнішній вигляд, швидше коли Ви спокійно і невимушено можете зняти з себе все, що на Вас надіте, і не станете від цього гіршими Ви можете вважати, що доглянуті.
У намаганні виглядати доглянутим дуже важливо дотримуватися почуття міри і стилю. Жінкам дуже легко скотитися до рівня вульгарності повій, а чоловікам перетворитися на припудрених офісних чиновників.
Доглянутість і волосся
Величезний вплив на уявлення про доглянутість здійснює волосся. "Волосся - легка плоть, з якою стикаються наші духовні думки, так ніби вона є фільтром, що відокремлює матерію і інстинкт від душі і духу" - так про волосся відізвався Фрідріх Ніцше. Воно виражає різні стани жінки в залежності від зачіски і кольору, а в чоловіка і від ступеня бриття.
У будь-якому випадку, волосся на голові повинне приховувати недоліки обличчя і підкреслювати його достоїнства, а волосся на тілі не повинне перетворювати Вас на мавпу.
Доглянутість і запах
Природний запах людини визначається структурою бактерій, що живуть на шкірі. Запах поту впливає не тільки на загальний стиль і доглянутість людини, але також і на її здоров'я. Вважається, що запах тіла стає більш помітним і піт окисляється швидше, якщо організм зашлакований через неправильне харчування.
Найпоширеніший спосіб змінити запах поту - використання антиперспірантів (дезодоранти, що зупиняють потовиділення). Це допустимо, але відповідно до усієї доступної інформації дуже часте блокування потових залоз може призвести до формування жировиків. Так, застосування антиперспірантів вважається безпечним п'ять днів на тиждень, але два дні потрібно дати відпочити своїм пахвам.
Кращий засіб від запаху поту - душ. Душ сучасна людина може приймати двічі на день - вранці і ввечері, а також вдень у разі потреби.
Спеціальна стаття доглянутості - запах ніг. Необхідно піддавати ноги різнотемпературному обливанню. Зменшить потовиділення і рівень неприємного запаху педикюр та спеціальні ванни для ніг з дубильними травами. Від запаху Ваше взуття врятує заміна звичайної підстилки на гігієнічну, яка може служити приблизно два тижні.
Скорегувати свій запах можна також ефірними маслами.
Жіночі ефірні масла
Олія дудника, бергамоту, герані, лаванди, лимонника, майорану, мандарину, бігардії, пелюсток троянди, розмарину, фіалки та ефірна олія іланг-іланг.
Чоловічі ефірні масла
Олія анісу, базиліка, кардамону, меліси, мускатника, пачулі, сандалу, кедра.
Доглянутість і окуляри
Правильний вибір окулярів може істотно підкріпити Ваші зусилля виглядати респектабельним і доглянутим. Якщо Ви носите окуляри, то дотримуйте кілька правил їх підбору:
1. Оправа не повинна сидіти вільно. Сповзаючі окуляри старять навіть молодих.
2. При кутастому обличчі оправа повинна бути злегка закругленою.
3. При занадто широкому обличчі горизонтальну вісь скелець треба скоротити, а при витягнутому - навпаки.
4. При короткому обличчі з маленьким носом так зване «сідло» окулярів повинно знаходитися високо, майже між бровами, а при довгому носі - навпаки.
5. Нижній край оправи не повинен упиратися в щоки, про що треба пам'ятати при дуже великих рисах обличчя.
6. При занадто близько поставлених очах потрібна оправа з крильцями, яка ніби збільшує відстань між скронями.
7. При дрібних рисах обличчя і маленькому обличчі не можна носити оправу надто велику і надто декоративну. Але з іншого боку саме такі оправи надають індивідуальність безбарвним лицям.
8. Світла прозора оправа не підходить до сивого волосся і блідого обличчя, для такої людини оправа не повинна бути і дуже темною. Дуже підходять до блакитної сивини оправи перламутрового і коричневого кольору.

Здоровий спосіб життя і захоплення (хобі)

Існують десятки захоплень (хобі), якими займаються люди у вільний час. Серед них є дуже поширені і абсолютно нешкідливі (в'язання, вишивання, рибалка, туризм тощо), а є й такі, які з часом перетворюються на залежність (наприклад ігроманія). Для людини, яка веде здоровий спосіб життя, наявність хобі - могутня підтримка психічного здоров'я і гармонії з навколишнім світом.
Батік
Дане захоплення (хобі) - узагальнена назва різноманітних способів ручного розпису тканини. В основі всіх цих прийомів лежить принцип резервування, тобто покривання спеціальним складом, що не пропускає фарбу, тих місць тканини, які повинні залишитися незафарбованими і утворити візерунок.
Більярд
Це захоплення (хобі) об'єднує гравців. Більярд - гра, мета якої забити виграшну кількість куль (битків) києм у лузу більярдного столу. Кий - це держак, у якого в передній частині є шкіряна наклейка для удару по кулі. Луза - одне з шести отворів в борті столу для проходу куль.
Бісероплетіння
Бісер - як правило, різнокольорові скляні намистинки з отвором для нитки. Захоплення (хобі) бісероплетіння - виготовлення виробів з бісеру. Для додання виробам потрібної форми в більшості випадків використовуються тверді каркаси.
Боулінг
У боулінгу треба просто катати кулі по доріжці і збивати кеглі (спеціальні фігури, що стоять в кінці доріжки). Для даного захоплення (хобі) існують спеціальні боулінг клуби.
Бонсаї
Бонсаї - це вирощене спеціальним чином і декоративно оформлене карликове дерево. Досить поширене захоплення (хобі).
Віндсерфінг
Катання на спеціальних вітрильних дошках. Дуже гідне захоплення (хобі) для безстрашних і сильних чоловіків.
Вишивання
Мистецтво ручного вишивання - одне з найдавніших захоплень (хобі) всіх народів. Величезна різноманітність швів, їх всілякі комбінації, використання як на однотонних, так і на кольорових тканинах дозволяють створити свою неповторну роботу.
Вишивання хрестиком
Дуже поширене захоплення (хобі), причому не лише жінок. Найпоширенішим є так званий односторонній хрест. Ним користуються найчастіше. На відміну від двосторонніх стібків хрестом, при вишивці одностороннім хрестом малюнок (хрестоподібні стібки) з'являється тільки на лицьовій стороні виробу.
В'язання
Дане захоплення (хобі) включає все, що стосується виготовлення різноманітних виробів зв'язуванням петель спицями або гачком.
Гольф
В Україні новомодне захоплення (хобі). Гольф - це гра, в якій м'яч вдаряється ключкою зі спеціально підготовленої зони, відомої як майданчик "ті", через "фервей" і "раф" у напрямку іншої спеціально підготовленої зони з розташованою на ній лункою і відомою як "паттінг-грін". Суть гри полягає у тому щоб як прийнято говорити "пройти лунку", тобто, почавши гру з майданчика "ті", потрапити в розташовану на "паттінг-гріні" лунку мінімальною кількістю ударів.
Дайвінг
Підводне плавання у спеціальному спорядженні. Мінімальне спорядження - ласти, маска, трубка. Для заняття дайвінгом обов'язкове навчання і отримання дозволу на занурення. Захоплення (хобі) для сміливих цінителів природної краси.
Кайтинг
Це захоплення (хобі) включає виготовлення і запуск повітряних зміїв. Повітряний змій або кайт - літаючий об'єкт важчий за повітря, що використовує підйомну силу рухомих повітряних мас (вітру). Існують кайти безлічі різних форм. Форма кайта, а також використання в конструкції додаткових аеродинамічних елементів, як вбудованих, так і закріплених, визначає пілотажні можливості кайта.
Колекціонування
Найпоширеніше захоплення (хобі). Полягає у збиранні будь-яких об'єктів, об'єднаних за будь-яким принципом.
Макраме
Виготовлення виробів плетінням вузликів. Дуже цікаве захоплення (хобі), що не вимагає спеціальних пристосувань.
Орігамі
Мистецтво складання виробів з паперу (наприклад, літачків). Старовинне східне захоплення (хобі).
Пейнтбол
Захоплення (хобі), яке одержує все більше поширення серед молоді. Пейтбол - командна спортивно-технічна гра з використанням пневматичних маркерів, які стріляють крихкими желатиновими кульками наповненими водорозчинною фарбою. У ході 10-15-хвилинної гри дві команди, що стартують з баз в протилежних кінцях поля, прагнуть захопити прапор, що знаходиться в центрі поля і поставити його на стартовій базі противника, вразивши при цьому найбільше число гравців супротивника. Поразкою вважаються наявність на гравцеві або його спорядженні плями фарби розміром більше п'ятикопійчаної монети, вихід за межу поля або видалення суддею за порушення правил.
Риболовля
Ловля риби з водойм різними способами, регулюється Правилами. Найстаріше в світі захоплення (хобі).
Спелеологія
Захоплення (хобі), пов'язане з відвідуванням печер з метою їх вивчення, насолоди специфікою місця перебування і тренування різних людських якостей.
Туризм
Відвідування різних далеко і не дуже далеко віддалених від місця проживання місць. Це захоплення (хобі) може бути пішим, велосипедним, авто і так далі.
Фріволіте
Фріволіте (плетіння мережив) - достатньо складне захоплення (хобі), яке з часом може перерости в непогане джерело доходів. Основним робочим інструментом для плетіння мережива фріволіте є човник. У роботі одночасно можуть використовуватися один, два або кілька човників.
Шиття м'яких іграшок
Виготовлення м'яких іграшок своїми руками з різних підручних матеріалів. Цікаве захоплення (хобі) для дітей.

Повсякденні правила

Що таке здоровий спосіб життя? Це і певні правила, яких потрібно дотримуватися. Виберіть пункти, які Вам найбільше підходять, і виконуйте їх кожен день:
1. Займайтеся фізичною культурою хоча б 30 хв. на день. А якщо у Вас і на це немає часу, то виконуйте піші прогулянки. Їдете додому на автобусі, вийдіть на зупинку раніше. Їздите на машині, тоді піднімайтеся на свій поверх без ліфта. Намагайтеся більше рухатися.
2. Раціонально харчуйтеся. Їжте більше їжі, що містить клітковину і цільні зерна, і менше - їжу, що містить цукор і приготовлену з пшеничного борошна. Не забувайте про овочі та фрукти. Готуйте їжу на рослинному маслі, зменшіть споживання тваринного жиру.
3. Уникайте надмірної ваги, не вечеряйте пізніше 6-ї години вечора. Харчуйтеся не рідше 3-ох разів на день.
4. Протягом дня пийте більше рідини. До того ж це добре позначається на стані шкіри, дозволяючи продовжити її молодість.
5. При приготуванні їжі використовуйте низькі температурні режими і готуйте короткий час. Це дозволить зберегти в їжі корисні вітаміни.
6. Дотримуйтеся режиму дня. Лягайте та вставайте в один і той же час. Це найпростіша порада виглядати красивим та здоровим.
7. Будьте психологічно врівноважені. Не нервуйте, адже нервові клітини не відновлюються. Хоча, кажуть, відновлюються, але дуже - дуже повільно. Так що знаходите скрізь позитивні моменти.
8. Гартуйте свій організм. Найкраще допомагає контрастний душ - тепла і прохолодна водичка. Не тільки корисно, а й допомагає прокинутися.
9. І звичайно не куріть, не зловживайте алкоголем та іншими шкідливими звичками. Адже це основні чинники, що погіршують здоров'я.
10. Частіше гуляйте у парку, на свіжому повітрі, подалі від автомобілів та інших забруднювачів повітря.
11. Творіть добро. Адже на добро відповідають добром. Воно обов'язково до Вас повернеться у вигляді гарного самопочуття та настрою.
Категория: Інше | Добавил: DoceNt (17.03.2016)
Просмотров: 796 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: