Пятница, 17.05.2024, 12:10
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Категории раздела
Архітектура [235]
Астрономія, авіація, космонавтика [257]
Аудит [344]
Банківська справа [462]
БЖД [955]
Біографії, автобіографії, особистості [497]
Біологія [548]
Бухгалтерській облік [548]
Військова кафедра [371]
Географія [210]
Геологія [676]
Гроші і кредит [455]
Державне регулювання [154]
Дисертації та автореферати [0]
Діловодство [434]
Екологія [1309]
Економіка підприємств [733]
Економічна теорія, Політекономіка [762]
Економічні теми [1190]
Журналістика [185]
Іноземні мови [0]
Інформатика, програмування [0]
Інше [1350]
Історія [142]
Історія всесвітня [1014]
Історія економічна [278]
Історія України [56]
Краєзнавство [438]
Кулінарія [40]
Культура [2275]
Література [1585]
Література українська [0]
Логіка [187]
Макроекономіка [747]
Маркетинг [404]
Математика [0]
Медицина та здоров'я [992]
Менеджмент [695]
Міжнародна економіка [306]
Мікроекономіка [883]
Мовознавство [0]
Музика [0]
Наукознавство [103]
Педагогіка [145]
Підприємництво [0]
Політологія [299]
Право [990]
Психологія [381]
Реклама [90]
Релігієзнавство [0]
Риторика [124]
Розміщення продуктивних сил [287]
Образотворче мистецтво [0]
Сільське господарство [0]
Соціологія [1151]
Статистика [0]
Страхування [0]
Сценарії виховних заходів, свят, уроків [0]
Теорія держави та права [606]
Технічні науки [358]
Технологія виробництва [1045]
Логістика, товарознавство [660]
Туризм [387]
Українознавство [164]
Фізика [332]
Фізична культура [461]
Філософія [913]
Фінанси [1453]
Хімія [515]
Цінні папери [192]
Твори [272]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Реферати » Інше

РЕФЕРАТ НА ТЕМУ:Характеристика сучасних напрямків моди в зачісках
Вступ
Розвиток і удосконалення перукарського мистецтва тісно пов’язане з еволюцією людського суспільства, зростанням рівня культури. Перукарське мистецтво об’єднує декілька основних прийомів роботи з волоссям: миття, сушка, стрижка, завивка, фарбування.
У всі часи перукарське мистецтво було спрямоване на те, щоб прикрасити зовнішність, зробити її більш привабливою.
Так як перукарське мистецтво удосконалювалось на фоні суспільного життя, воно завжди перебувало в прямій залежності від загального стану економіки і культури.
В епоху стародавнього світу в Ассирії, авілоні і Єгипті навчені раби виконували різні види робіт, які в перукарській справі виконують і сьогодні. Наприклад – знебарвлення волосся, виготовлення перук, стрижка.
Переворот у моді і видах зачісок відбувався з апохи в епоху. Чим вища ставала культура народу, чим багатший його смак і різноманітніші потреби, тим вищий рівень перукарського мистецтва.
І на сьогоднішній день стиль і мода є актуаьною темою. Дуже важко визначитись, що модно і який стиль переважає.
На сьогоднішній день існує багато різних напрямків моди, але нам не потрібно забувати, що кожна людина індивідуальна, і тим самим вона відрізняється своєю неповторністю у стилі та модними тенденціями від інших.
Чи можна в одній зачісці співставити довге і коротке волосся, авангардний і романтичний стилі, прямі і хвилясті пасма? Можна і потрібно експериментувати не тільки з кольором, а і з формою стрижки. І тоді дана зачіска буде вважатися самою модною.
Стиль сьогодні абсолютно природній, плюс ідеаьна функціональність. Ніяких зачісок, закованих в лаковий панцир, волосся вільно розвівається на вітрі, нагадуючи одночасно настовбурчене пір’я та пелюстки щойно розцвівшої квітки.
Стрижка – це цілий технологічний поцес, у результаті якого навколо голови народжується справжній твір – художній малюнок. Головна цінність стрижки – практичність. І тоді ви легко перетворитесь в елегантну даму з вишуканою укладкою. Секрет зачіски в застосуванні нових нетрадиційних методів.
Сучасна мода пропонує великий вибір фарб, так і способів фарбування волосся. Фарба використовується не тільки з метою зміни кольору волосся, або підсилення відтінку – за допомогою фарб візуально коригують форму обличчя.
Переходи століття в століття завжди відрізнялися вибухом творчості. Не став винятком і наш час. Різка зміна кольорових вподобань привела до з’єднання не тільки різних кольорів, але й до різних технік фарбування волосся.
Відомі перукарі вже прогнозують моду майбутнього, в якій трьохвимірне відображення кольору і ефект „спалаху” на волоссі, а також глибокі кольори за рахунок взаємозв’язку відтінків, які придають об’єми. Вертикальне мелірування відходить в минуле, проте стає популярним фарбування, яке дозволяє поєднати декілька відтінків на одному пасмі.
Змішування стилів, тяга до „гібриду” привели до виникнення нової гілки, де домінують авангаддні стрижки, та зовсім божевільні, яскраві, сяючі кольори, особливо мідь та екстремальні поєднання рожевого та зеленого.
Розкіш кольору та його глибина дарують нам відчуття свята.
Та на сьогодні мода дуже демократична, тому свобода, романтизм, натуральна елегантність та дбайливість, актуальні завжди. Довге розкішне волосся, спокійні, легкі та дуже жіночні лінії, стають очевидним трендом 2006 року. Мінімум стайлінгу, максимум легкості. Використовування мусів, воску чи лаку зведено до мінімуму.
Для того, щоб досягти високого врівня майстернрсті, проводять безліч семінарів, майстер-класів, тренінгів, на яких досвідчені майстри-перукарі діляться досвідом з бажаючими.
Проводяться різноманітні конкурси, для того, щоб майстри могли показати рівень своєї майстерності. Тільки шоу-покази і конкурси дозволяють майстрам знайомитись з останніми тенденціями моди і „диктувати” свій стиль в створенні образів.
В Україні існує збірна перукарів, яка представляє нашу державу на різних міжнародних конкурсах.
В складі національної збірної по перукарському мистецтву майстер-модельєр міжнародному класу одеситка Надія Періна, два рази захищала честь України в Чемпіонаті Світу (2000 р. – Берлін, 2002 р. – Лас-Вегас). А також в міжнародних конкурсах – в Росії, Бельгії, Голландії та Франції. Тренувалась у відомих світових майстрів.
Професія перукаря дуже відповідальна: неможливо помилитись. Майстер за дуже короткий час повинен побачити внутрішню красу людини, зрозуміти і оцінити її внутрішній світ. Помилкою було б створити стиль, який не відповідає стилю життя клієнта.
Перукарська мода повинна враховувати не тільки модні напрямки, але й те, наскільки ці тенденції підходять конкретній людині, наскільки їй буде зручно.

1. Творча частина
1.1. Характеристика сучасного
і перспективного напрямків моди в зачісках
Мода зачісок сьогодні різноманітна та індивідуальна – як і модні тенденції в одязі, які надають стиль стрижнам та вкладанням, які подобаються нашим клієнтам.
Кожен майстер має змогу зробити задуману стрижку коротшою, більшою чи меншою за об’ємом. Головне виразити індивідуальні особливості клієнта, вірно впіймати і передати його внутрішній настрій.
Кожен перукар частково і психолог. По іншому було б просто неможливо за декілька хвилин спілкування з клієнтом зрозуміти його і дати правильні поради щодо його зовнішності.
В цьому сезоні стилісти „Intercoiffure” змішують текстури. Зачіски – короткі, або напівдовгі – виглядають повітряними, несиметричними і дуже модними. Довжина накладається одна на одну – то ховається, то появляється знову. Макіяж шаленої, веселої, красивої „зірки на один день” – ось стиль сучасної жінки. Він яскравий і дуже виразний. Використовується найрізноманітніша кольорова гама від жовтого і рожевого до сірого та чорного кольорів. Тон обличчя при цьому повинен залишатись натуральним.
Нова колекція від Vidal Sasson ввібрала в себе гру тіней модного фотографа-сюрреаліста 30-х років Мена Рея в стилі „панк” початку 80-х років двадцятого століття.
Графічний дизайн волосся, вузькі пасма з’єднуються і піднімаються, щоб скласти розсіяний і м’який вигляд.
А в творчості Liongueras завжди яскраво звучить романтична тема Середземномор’я: стрижки відображають збудження і експресію, які так властиві іспанцям. Він широко використовує унікальний принцип точечних зрізів. Видима легкість стрижки підкреслена точними розахунками.
Еклектика і авангард, легко піддаються перетворенню, - такі особливості кожної нової колекції відомого іспанського майстра. Він стверджує, що ми живемо в мінливий час, який демонструє нам все новіші і неочікуваніші речі. Перукарська справа розвивається в теперішній момент на концепціях, ніж на ідеях моди. Більше відображати спосіб життя клієнтів, ніж по тенденціях, які безсумнівно, з кожним днем стають все більш відкритими і вільними, ніж конкретними і обмеженими.
В чоловічих зачісках особливу увагу надають фарбуванню: сміливим нюансам в меліруванні і різноманітній кольоровій гамі. Видовжені пасма з „порваним” ефектом на кінцях роблять стрижку провокаційною і нахабною. Основа чоловічого образу на весняно-літній сезон – відображення ділового, урбаністичного і спортивного стилів.
В чоловічій моді сьогоднішнього дня волосся говорить „ні” обмеженням, воно ні коротке, ні довге. Сьогодні середня довжина з характерною густою чілкою. Образ швидше скромного „мачо” або романтичного завойовника. Воно або м’яко вкладене, або вільно розвивається на вітрі. В любому випадку, не залежно від моди, це образ завжди мужній.
Жіночі образи більш романтичні: колекції з фольклорними мотивами давнього епосу передумані в різнокольоровій, сяючій палітрі початку ХХІ століття. Синтез епох і стилів нав’язує незалежність, мінімалізм форм.
Тенденція pret-a-porter – коротка стрижка з геометричними деталями і з видовженою, нестандартною чілкою. Актуальна палітра: від вогненно-рудого до натурального блондина і темно-каштанового.
Футуризм і ретро – актуальні напрямки для стилістичних імпровізацій в дизайні одягу. Індивідуальні, чудні елементи гармонійно вживаються зі строгими, класичними формами і чорно-білою кольоровою гамою.
Сарафани, комбінезони, піджаки та сукні комбінуються з яскравими, контрамними аксесуарами: від рукавичок і гольфів до сміливих прикрас з кольорових металів і напівдорогоцінного каміння.
Клітка, горох, смужка домінують в любому орнаменті, роблячи його ще більш красивим та кокетним, збільшуючи контрасність сприйняття. Для створення романтичного образу-2004 найбільш популярний шовк – тканина, яку дійсно можна назвати хітом сезону.
Травневі тенденції макіяжу обіцяють нам повну відсутність правил та застережень. Це можуть бути різноманітні техніки та їх фантазійні комбінації: натуральність і унісекс 90-х, виразні стрілки і контраст очей та губ 60-х, фейєрверк кольорів і відтінків в стилі 80-х, елементи футуристичного бодіарту в кращих тенденціях Haute Couture.
Актуальну палітру краще всього відображає яскрава гама тіней для повік, яка акцентує ледве помітні переходи від кольору морської хвилі до матового білого.
Візажисти надають особливу увагу в цьому сезоні фарбуванню брів. Як правило, контрастують з кольором волосся: від світло-золотистого до яскраво коричневого з нюансами червоного та фіолетового.
Якщо слідкувати за крокуванням моди починаючи з ХХ століття, то вона пройшла великий шлях еволюції, до якого ми повертаємось все частіше й частіше.
10-ті роки стали справжнім переворотом для жінок в різних кутках землі. Звільнившись від корсетів модниці з головою поринули в різноманіття кольорів, почали носити свобідні силуети суконь з відкритою шиєю та плечима. Та цей новий стиль змусив всерйоз замислитись не тільки над вбранням, але й про красу тіла, тому дами почали турбуватись про шкіру та фігуру, щоб з’явитись перед кавалерами у всій красі.
В жіночій моді 10-х років розпочалась справжня революція. Хвилясте волосся, виразний, щедро підкреслений косметикою погляд стали тільки початком перевороту. Поступово зачіски і прямі силуети жіночого вбрання ставали коротшими. Щодо аксесуарів – особливу вопулярність здобули граціозні боа з страусиного пір’я і ефектні сумочки.
До цього модного стилю, названого „ретро”, ще не раз будуть повертатися художники та візажисти.
Жінки 20-х носили короткі стрижки „гарсон” чи „бубі-копф”.
Тридцяті роки стали піком популярності кінодів. Жінки намагались наслідувати улюблених актрис кольором волосся та сліпо повторювали зачіску „пінабу” (хвиля волосся, яка повністю накривала одне око).
В 1918 році Макс Фактор запропонував використовувати в макіяжі принцип кольорової гармонії. Візажист стверджував, що косметичні засоби повинні не тільки підходити по кольору один одному, але й взаємопов’язуватись з тоном шкіри, а також з відтінком волосся та кольором очей.
На кінці 40-х років титул батьківщини моди закріпила за собою Франція. Там і народився новий жіночий образ: зачіски з яскраво вираженими хвилями і локонами з особливою театральністю макіяжу. Більший акцент робився на очі, менше – на губи, і цей принцип перейшов в 50-ті роки.
В моду ввійшли незвичні пишні міні-спідниці з бантиками. В 50-х на Заході розпочався справжній культ блондинок з пишним волоссям і м’якими хвилями. Окрім цього в макіяжі використовувались рум’яна ніжних відтінків, а блідість шкіри стала швидше ознакою втоми чи слабкості. Дуже популярними стають аксесуари – маленькі кепочки, сумочки та рукавички.
В 60-ті роки в моду ввійшли строгі геометричні форми, які проявилися в силуеті, зачісках та макіяжі. Вперше використовувались помади світлих тонів – від рожевого до білого.
Вже на початку 80-х мода знову змінилась, набираючи деякий відтінок вульгарності, - причому не тільки на Заході, а й в СРСР. Вибух сезону – яскраві рум’яна, помада, чорна або синя підводка зверху і знизу повіка.
В першій половині 90-х в моду входять густі, широкі, нетронуті щипцями брови, теракотові відтінки тіней і яскраво-червона помада. З’являються сукні, які щільно обтягують тіло, міні-спідниці і глибокі декольте.
В кінці 90-х вульгарну кількість макіяжу змінила простота і мінімалізм. Ідеал краси почав вимірюватись в параметрах 90-60-90, засмагла шкіра, великі очі, сексуальний рот і гладеньке волосся середньої довжини.
Ось і в наш час тенденціями наступного сезону – стрижки середньої довжини актуальні образам 80-х років, жіночні та граційні; на довгому волоссі – образи 90-х, а в кольоровій гамі накінець прийшли теплі весняні тони, яскраві, як саме сонце.

2. Технологічна частина.
Професія перукаря несе за собою спілкування з людьми, які є замовниками. Така специфіка салону потребує від працівника салону певного рівня знань психології міжособистих відносин. Ці знання дозволяють враховувати почуття і переживання, які відчуває людина, і дають можливість пояснювати дії клієнта, прогнозувати його поведінку в тій чи іншій ситуації, зупиняти конфлікти і правильно виходити з них.
В спілкуванні з людьми дуже важливо вміти визначати типи темпераментів і особливості характеру.
Професія працівника салону передбачає наслідування відповідних естетичних норм при виконання професійних зобов’язань, дотримування правил культури обслуговування.
Старатись дотримуватись вислову „клієнт завжди правий”.
Щодо перукарень, то вони діляться на три категорії:
- Вища категорія. Забезпечує високоякісне обслуговування клієнтів. Обслуговування в комфортних і художньо оформлених салонах, а також там працюють спеціалісти найвищої кваліфікації (перукар-модельєр, перукар І-го класу). Надають всі види послуг з урахуванням напрямку сучасної моди, а також надають послуги складних перукарських робіт (всі види фарбування волосся).
- Перукарні І категорії. Перша категорія присвоюєтья перукарням, які забезпечують: виконання основних перукарських робіт спеціалістами, які мають кваліфікацію, що відповідає складності виконуваних робіт. Обладнання перукарень відповідає сучасним потребам (вимогам) і забезпечене спеціальними меблями, а також має приймальний салон.
- Перукарні ІІ категорії повинні забезпечити виконання окремих перукарських послуг, що здійснюється спеціально з підтвердженою кваліфікацією перукаря, а також такі перукарні повинні мати робочі місця.
Приміщення перукарень повинні розташовуватись без окремого входу (в під’їздах), в підвальних приміщеннях там де немає вікон. Велика увага приділяється оформленню інтер’єрів та вітрин перукарень. Робочі зали повинні бути обладнані повним комплексом необхідного устаткування інструментів і пристроїв. Для зручності у жіночих залах бажано встановити туалетні столики без раковин, а для миття волосся та фарбування, хімічної завивки, виділити окреме приміщення.
Місце перукарів обладнується столом та кріслом. Існує багато конструкцій туалетних столиків, вони повинні бути облицьовані пластиком або обклеєні плівкою. Робочий столик може бути з раковиною або без неї, обов’язково шухляди для інструментів та білизни, над столиком обов’язкоао повинно бути дзеркало не менше 60 х 100 см. Крісло повинно мати напівм’яке сидіння зі спинкою та підліктниками, мати оббивку з водонепроникних матеріалів, воно має вільно обертатись навколо вертикальної осі, бажано також, щоб крісло було обладнане вантажепідйомником, щоб залежно від зросту клієнта можна було його піднімати і опускати, для зручності повинна бути підставка.
У перукарнях любого типу повинна бути постійна температура 18-200С. В літній період температуру підтримують за допомою вентиляції, в осінньо-зимовий період використовують опалювальні системи. Вентиляція має велике значення для нормальної роботи перукарів. Вона повинна бути приточно-витяжна.
Більшість перукарень мають кондиціонери, які можуть охолоджувати або нагрівати повітря в робочих залах.
Робочі місця повинні розташовуватись один від одного на відстані не менше, ніж 1,5 м.

2.2. Обгрунтування вибору і характеристика парфюмерно-косметичних засобів, інструментів та обладнання, необхідних для виконання зачіски.
Для виконання роботи з моделлю ми використовували такі косметичні препарати: шампунь виробника Schwarzkopf „Gliss Kur” з серії догляду за висвітленим волоссям, тому що він найкраще підходить для структури волосся даної моделі. Бальзам з цієї ж серії, тому що він підживлює слабкі кінці волосся. Після серії догляду за висвітленим волоссям від Schwarzkopf волосся виглядає більш живим та сяючим.
Для вкладання волосся перед розробкою зачіски ми використовували пінку від фірми Londa – середньої фіксації. Тому що ця пінка не робить волосся жорстким і важким, але волосся після неї слухняне, добре вкладається і тримає форму.
Фіксували зачіску також лаком також фірми Londa – сильної фіксації. Ми обрали цей лак, тому що він максимально фіксує зачіску, при цьому не склеює волосся.
Інструменти, які використовувальсь: гребінець з широкими зубцями використовували після того, як помили волосся, для того, щоб якнайменше пошкодити волося при розчісуванні. Гребінець з залізним хвостиком, для того, щоб рівно розділити волосся для подальшої роботи з ним.
Фен для сушки волосся після миття. Браш-щітка з натуральної щетини широкого діаметру, для того, щоб надати волоссю максимальної гладкості і для того, щоб вирівняти його.
Гребінь з густими зубцями, для того щоб начесати потрібні пасма. Щіточка з натуральної щетини, для того, щоб злегка прочесати поверхню начесаних пасм, щоб вони виглядали акуратними.
Шпильки маленькі для підколювання пасм та кіс.

1.2. Розробка моделі зачіски відносно сучасного дизайну та індивідуальних особливостей моделі.
При розробленні базової зачіски, за основу взята власна фантазійна розробка. Вона нагадує сучасні динамічні силуети. Стиль зачіски – фантазійний, тому в розробленні моделі силует повністю відповідає вимогам фантазійної зачіски з використанням різноманітних аксесуарів.
При створенні зачіски для конкретної людини враховується напрямок моди і дуже багато особливостей, які є тільки в цієї людини.
Розроблена зачіска за призначенням фантазійна. Вона відповідає вимогам: яскрава та показова. Зачіска виконується на моделі молодого віку, тому в розробці необхідно використовувати елементи останнього напрямку моди, враховувати при цьому індивідуальність та особливості моделі.
Загальна форма зачіски та її силует надають уяву про ідею зачіски та її призначення, художній задум.
Вибрана модель – блондинка. Довжина волосся – до середини плечей, найкраща довжина для виконання задуманої мною зачіски.
Модель з овальною формою обличчя, а такому типу підходить люба зачіска. Середнього зросту.
Підготовляючи модель до виконання роботи, спочатку потрібно вимити волосся.
Волосся миємо шампунем косметичної фірми Schwarzkopf „Gliss Kur”, наносимо на кінці бальзам тієї ж серії, за цим змиваємо і підсушуємо.
Наносимо пінку для волосся Londa – середньої фіксації для того, щоб в подальшому волосся краще лягало в зачіску і не розсипалось.
Коли волосся підготовлене, ділимо його на дві частини від чола до потилиці, але на одній стороні більше волосся, ніж на іншій. Сторону з більшим вмістом волосся накручуємо на коклюшки з малим діаметром. Іншу сторону гладенько вичісуєм до іншої сторони, закріпляєм невидимками і кінці докручуємо також на коклюшки. Садимо модель під сушку.
Після того, як волосся підсохло, розкручуємо його і вкладаємо. Потім прикрашаємо квітами.
По закінченні зачіски починаємо робити моделі фантазійний макіяж в весняному стилі, який буде підходти образу і одягаємо в попередньо придумане вбрання.
Отже, образ дівчини-весни створено.

2.1. Визначення початкових даних для виконання розробленої зачіски. Розробка технологічної послідовності виконання зачіски.
Важливу роль в виконанні зачіски відіграє довжина, структура та стан волосся.
Модель – блондинки, волосся злегка в’ється. Для того, щоб підготувати волосся до роботи над ним, потрібно його вимити. Миємо волосся шампунем для висвітленого волосся, для того, щоб легше було працювати з ним, після миття наносимо бальзам, не по всій довжині, а тільки на кінці, щоб підживити його.
Після обробки волосся трохи його підсушуєм і наносимо пінку, для того, щоб волосся краще вкладалось.
Після цього ділим волосся від чола до нижньої потилиці на дві частини, одну більшу за іншу. Меншу частину вичісуємо вверх до маківки і фіксуємо невидимками. Волосся, яке залишилось накручуємо на коклюшки тонкого діаметру і садимо модель під сушку.
Після того, як волосся висохло, розкручуємо і вкладаємо за допомогою лаку та воску для волосся. По закінченні зачіски прикрашаємо її аксесуарами.
Зачіска вийшла дуже проста та цікава, актуальна до заданої теми.
(Дивитись додаток)
Категория: Інше | Добавил: DoceNt (05.06.2016)
Просмотров: 1327 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: